divendres, 20 d’agost del 2010

Jo de GRAN vull ser petita

Quan éreu petits, què volíeu ser de grans??
Jo no ho recordo, però m'han explicat molt sovint que el primer cop que em van demanar "Tu qué quieres ser de mayor?" vaig contestar: "Yo quiero ser Mamá."
Suposo que aleshores em semblava evident, que tota nena es convertiria de gran en una bona mare. Més tard, quan vaig començar a entendre que el treball de mare no està remunerat com a tal i que si realment volia tenir fills els hauria de mantenir d'alguna forma... vaig començar a contestar: "Vull ser veterinària." I durant molts anys, la meva resposta no va canviar...
...Fins el dia en que l'eutanàsia de la meva gossa, amb la que havia viscut durant 15 anys des de que jo tenia menys d'1 any d'edat, em va fer canviar la idea que tenia dels veterinaris: MONSTRES!!!
Aleshores vaig plantejar-me que les arts plàstiques també podrien ser un treball. "Belles Arts..." era una idea que rondava pel meu cap, i a mesura que s'acostava el dia en que havia d'escriure en aquell paper de la preinscripció universitària què esperava del meu futur, més dubtava: Veterinària? o Belles Arts?
Què posar en primer lloc? Què en segon? Ho vaig pensar molt, però al final vaig haver de completar el paperet i només en l'últim moment vaig recordar que: Sí, era veritat que un veterinari havia eutanasiat a la meva gossa, però també era veritat que, gràcies a aquell home, havia pogut conviure amb ella durant 15 anys.
Aleshores ho vaig veure més clar:
1. Veterinària
2. Belles Arts
I aquí estic, sabent que no em vaig equivocar al escollir... Que al cap i a la fi, quan algú té ganes de seguir dos camins molt diferents, sempre pot escollir-ne un i de tant en tant passejar per l'altre. Tot i que veterinària no sigui el més fàcil i requereixi molta dedicació, mai he deixat de dibuixar.

Ara, és el principi per a mi (la continuació per a molts altres) d'un projecte que es durà a terme d'aquí poc a un país selvàtic de l'Àfrica: Uganda. Durant el Projecte de Cooperació Veterinària al Districte de Kisoro, tenim pensat fer un llibre, semblant a una guia de viatge, que il·lustraré amb aquarel·les.

I... Ara sé que, de fet, no eren dos camins paral·lels... al final, sense adonar-me'n, els dos camins s'han apropat, fins tocar-se i unir-se.
Mentre espero que comenci aquesta aventura, em preparo, estudio però també dibuixo.
I vosaltres... què volieu ser de grans? I què sou ara?



6 comentaris:

  1. A mi el primer cop que em van preguntar 'que quieres ser de mayor?' vaig contestar: "Mowgli el del libro de la selva! :D" (nota: he buscat com s'escriu mowgli)

    Als pocs anys, com el tipico niño americano, volia ser astronauta, i flotar pels aires , o fer coses secretes i confidenciales.

    Mentre pasava el temps, no vaig decidir quin camí agafaria, però si què tenia clar que no agafaria: historia, politica, lletres, y derivados. M'anava més el mon de la ciència (tirant cap a números).

    Quan va arribar el dia de decidir, tenia varies opcions al meu cap:
    -informatica (per que tothom m'ho deia, i no ho veia massa dificil)
    -traduccio i interpretacio d'idiomes (per que sí, em va agradar parlar en anglès amb una francesa a un viatge .. xD)

    Y vaig decidir informatica.
    Dibuixar encara no ho havia descobert, fins que no vaig anar de viatge a itàlia, vaig trobar una cosa extranya que no havia vist mai: paper negre. Vaig dir: anda que curiós, vaig a provar-ho. Em va agradar, y no he parat.
    Alguns cops m'ha passat pel cap fer la carrera de belles arts, encara que sigui després d'acabar la carrera d'ara, però qui sap.. sempre m'agrada decidir tot a l'últim moment.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Albert, rellegint entrades antigues he topat una altra vegada, amb el teu comentari i m'ha fet molta gràcia lo de Mowgli..
      Ara, lo de dibuixar.. espero que no ho hagis deixat!!

      Elimina
  2. Vicks!! Gràcies pel teu comentari a Miratge!! M'ha fet molta ilusió saber de tu i llegir aquesta entrada tan bonica!! Et desitge moltíssima sort en la teua envejable experiència a Uganda així com a aquesta nova aventura bloggera ;) Espere que prompte compartisques amb nosaltres les teues anècdotes així com els teus preciosos dibuixos...Una abraçada des de València i si tu vens per aquí també espere poder convidar-te a un café dels somnis ;)

    ResponElimina
  3. Hola Vicky!!! Quin post més ben fet!!! Estic segura que has escollit bé, encara que també hagueres realitzat molt bé la segona opció... Veig que ets una artista dibuixant! Sempre et pots dedicar com a hobby. Jo de gran volia ser... jajaj... monstre motxilla!!! jajaj... (a que ara ja saps qui sóc?)
    T'envie una forta abraçada i molts records!

    ResponElimina
  4. Recordo que des de sempre has volgut ser veterinària, és cert que vas tenir un temps en que no ho tenies clar. "Veterinària? belles arts? i fins hi tot mates?!" jeje

    Em fa feliç veure't il·lusionada amb aquest projecte a Kisoro. Estic segura de que serà el primer de molts altres i que t'enriquiran professional i personalment. :D

    Ja ho saps, però et desitjo el millor en aquesta experiència. Disfruta-la! Obre bé els ulls i mira-ho tot amb atenció, aprèn, ensenya, escolta, deixa't emportar!

    P.D. El gorro d'exploradora que et vaig regalar, porta'l eh! vull que t'enrecordis de mi allà :D

    ResponElimina
  5. Que bonic vicky i molt emotiu , molta sort nineta te la mereixes, petonets, Conxita

    ResponElimina