dilluns, 24 de juliol de 2017

Andorraaaaaa!! (El país de conte de fades)

Avui ha sigut un dia especial pels alumnes de l'escola. La setmana passada van realitzar diferents activitats sobre respecte envers la natura i higiène.
Com a recompensa, els professors han repartit diferents packs escolars i, als guanyadors del concurs de dibuix, una samarreta ben xula. 

- Andora!!- cridaven tots ensenyant la seva motxilla nova.
Saben que és un país molt petit i que està lluny, a Europa. També saben que fa fred i hi ha neu durant una època de l'any. Saben que recollim la brossa i que a més la separem. Tot plegat és una novetat.

Pels adults, alguns aspectes sobre Andorra són nous i fins i tot de conte de fades.
Avui durant el dinar hem tingut la següent conversa, on el Festo, després d'assabentar-se d'algunes peculiaritats del nostre país li preguntava al Philip que tot just arribava:
- Coneixes algun país sense armada militar?
- No, això no existeix -li responia el Philip mig rient, mig sense entendre la pregunta.
- Andorra. A Andorra no tenen militars!!

Lo següent era una barreja d'exclamacions i de com podia ser i de que segurament era el millor país del món. 
Després hem parlat de política, de com el "president" ugandès ha de protegir la seva vida perquè no s'ha guanyat el respecte de la gent.

Aquest any, Museveni té 63 anys i volen canviar la Constitució. Ja que l'actual determina que cap president pot exercir amb més de 65 i per tant a les properes eleccions no s'hi podrà presentar. Semblaria difícil poder fer aquest tipus de modificació però ja va passar fa anys. La Constitució determinava que no podia exercir més de 2 mandats consecutius. La van canviar.
A veure què passa en aquesta ocasió.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada