dimarts, 29 de març de 2011

Goril·les de muntanya... amenaçats

Els goril·les de muntanya que queden vius al món es troben en el pitjor lloc de tots... i es que la selva on s'hi troben està dividida en 3 parcs nacionals diferents, delimitats pels 3 països que els separen: Uganda, Rwanda i República Democràtica del Congo.


Aquell indret es tan ric com desafortunat. Ric en el sentit de que no déu existir terra més fèrtil que allà. Desafortunat en el sentit de que tothom vol aquesta riquesa: les guerres que han passat allà, la guerra que encara hi ha a RDC no són una casualitat.
D'una banda tenim la gent que vol explotar aquells recursos naturals (minerals...), d'altra banda la gent que vol cultivar terres per alimentar la seva família de 15 fills.

I per acabar-ho d'arreglar, s'ha descobert que al Parc Nacional dels Virunga (RDC) hi ha petroli. 
Si. Quina mala sort.

Aquí us deixo un article de la Worl Wildlife Foundation, on expliquen aquesta situació tant complicada i demanen a la comunitat internacional que faci alguna cosa per a que el govern congolés no permeti l'explotació d'aquell parc, que es considerat patrimoni de la humanitat.
ARTICLE WWF

2 comentaris:

 1. Tema delicat, pobres goril·les, què seran d'ells? Hi han prou entitats a favor de conservar-los per aquests tres països?

  ResponElimina
 2. N'hi ha moltes.
  Però cada una va a la seva bola i de totes formes el major problema és que els governs corresponents no s'hi impliquen prou. A Uganda i Rwanda sí, ja que el turisme els hi aporta molt gràcies a aquestes bèsties.
  Però al Congo tenen problemes més greus per preocupar-se per això.
  Quan hi vam anar,a la vora de tot el parc hi ha rangers armats que eviten que la gent s'instal·li al parc. I hi ha gent, famílies tot el dia allà esperant a que el ranger es despisti i puguin cultivar un trosset de terra.

  ResponElimina