dimarts, 16 d’agost de 2011

"Helping to stop rabies in Uganda"

"Helping to stop rabies in Uganda". Aquest és el títol de l'article publicat al "Rabid Bytes" July 2011, Issue 23, la Revista de la Global Alliance for Rabies Control. (Feu click al link per llegir-ho)


En aquest article expliquem la feina feta durant el projecte de veterinària, centrant-nos en el que es va fer amb els gossos: vacunar contra la ràbia i esterilitzar tant a mascles com a femelles.
Vacunavem a  tots els gossos majors de 3 mesos i la castració es feia en un quiròfan improvitzat en mig del camp sota l'atenta mirada de tot el que passés per allà (vam perdre tota la por escènica que un pugui tenir després de 3 esterilitzacions seguides).

Tot i que totes les intervencions van anar bé, ens  va fallar una mica el tema de l'esterilització del material... i es que treballant en un lloc contaminat com és le mig d'un camp, envoltats de gent tossint i eixugant-se els mocs amb la ma... a més, no disposàvem d'autoclaus per esterilitzar el material, les bates, les gasses... Així que utilitzavem aigua bullint i productes químics pel material.
Per l'any que ve, una part del pressupost anirà destinat a comprar un autoclau petitet que poguem dur a tot arreu.

De mica en mica, ens adonem de les coses que cal millorar.. i de mica en mica les millorarem.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada