dissabte, 26 de febrer del 2011

Llac Victòria

Llac Victòria.
Fet a Kampala el 17 de gener del 2011. Vicky Ticó Rivera.




Molts em vau demanar que què passava amb els dibuixos que se suposava que havia de fer. Doncs bé, en primer lloc, no he fet tants com m'hagués agradat, perquè és algo que necessita temps i allà estavem tant ocupats que no tenia gaire temps de dibuixar. En segon lloc, els dibuixos que vaig fer no els podia escanejar allà mateix i en fotos no acotumen a quedar gaire bé.
Així que, ara que hem tornat a l'avorrida realitat europea, tinc temps d'escanejar-ne alguns, acabar-ne d'altres i fins i tot començar-ne de nous.
Avui poso el primer que vaig fer, des de la terrassa del Cassia Lodge, una terrassa amb vistes privilegiades a Kampala i al Llac Victòria. 
Molt abans de que els colonitzadors arribessin a l'Àfrica i el bategessin així, aquest riu tenia un altre nom, Ukerewe. És un dels llacs més grans del planeta amb 69.484 km quadrats. Fa frontera amb Uganda, Kenya i Tanzània. 
És molt important per a la indústria pesquera, sent la Tilapia el peix més comú. El problema està en que la pesca no s'està explotant de forma sostenible (com en molts altres llacs i rius propers), els peixos disminueixen de forma perillosa mentre la població continua augmentant d'una forma encara més perillosa. 
Però les persones no són les úniques que s'alimenten de peix. Als cocodrils també els agrada, però cada vegada costa més trobar alguna cosa per menjar, així que quan veuen algun nen a la vora banyant-se, ja els hi està bé: cap a la panxa!
I així comencen tots els problemes amb la fauna salvatge: quan els interessos de persones i animals coincideixen massa..

2 comentaris:

  1. Genial com sempre! :) es la acuarela més realista que has fet mai!

    esperaré a veure els altres que encara no he vist .. :)

    ResponElimina
  2. Vicky
    es chulisimo
    y aunque el escaneo haya salido bien
    yo que he tenido la suerte de ver el original puedo asegurar que es aun mas guapo. Es increible como una aquarela en este caso puede transportarnos directemente a ese primer hotel donde estuviste hace solo unas semanas...
    Gracias.

    ResponElimina